12
Sâm, Oct

sursă foto: P.N.L Brașov

Nicio Categorie

Toate cinematografele de stat urmează a fi transferate autorităților locale.

În schimb sediile Regiei de Film din țară și din București rămân în patrimoniul statului, conform unei legi votate marți.

Legea conține mai multe anexe (partea cea mai importantă a reglementării) în care sunt menționate următoarele:

În anexa 1 sunt enumerate sediile administrative, de producție sau depozitare care rămân în administrarea Regiei de Film (de exemplu la Brașov, sediul Regiei este în clădirea administrativă cinema Astra, str. Lungă nr.1). În același timp cinematograful este în patrimoniul Primăriei Brașov transferat în temeiul Legii nr.303/2008.

În anexa 2 este redată lista cinematografelor predate deja autorităților locale prin efectul Legii nr.303/2008.

''De exemplu în cazul Brașovului sunt enumerate cele patru foste cinematografe transmise în patrimoniul Primăriei Brașov – cinema Patria, Modern, Astra și Popular, unul în patrimoniul Primăriei Făgăraș – cinema Transilvania și un altul în patrimoniul Primăriei Rupea – cinema Popular'', spune Gabriel Andronache, deputat PNL Brașov.

Este importantă această precizare legală deoarece consacră definitiv faptul că cinematografele transferate prin efectul Legii 303/2008 sunt părți constitutive ale patrimoniului/în proprietatea administrațiilor locale.

Cu privire la anexa 3 legea stabilește cu exactitate care sunt pașii de urmat pentru predarea cinematografelor netransferate până in prezent către primării (cele mai multe clădiri de cinema rămase de predat sunt foste cinematografe din zona Olteniei și din zona Moldovei).

Linkul paginii actului normativ este următorul:

https://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=20127


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: