26
Dum, Mar

sursă foto: antena3.ro

Eveniment

Nouă metodă de înșelătorie informatică! Utilizatorii Instagram pot rămâne fără contul pe site-ul de socializare sau, mai grav, fără datele personale.

După metoda SMS-ul, acum atacatorii se folosesc de concursurile false, prin care utilizatorii de Instagram primesc link-uri dubioase, iar dacă acestea sunt accesate pot rămâne fără contul de pe rețeaua socială sau fără datele personale.

"Luăm drept exemplu un mesaj de acest tip pe care l-am primit pe Instagram, care sună așa: 'Am nevoie de ajutorul tău, sunt într-un concurs, poți vota pentru mine?"

Iniţial nu am pus la îndoială verificitatea mesajului, pentru că numele şi pozele erau ale unei persoane pe care o cunosc. Aşa că am zis că o ajut.

Am primit instant al doilea mesaj în care formula de adresare s-a schimbat: 'Vă trimit link-ul de vot, tot ce trebuie să faceți este să-l copiați și să-l trimiteți ca să pot aproba logarea pentru vot'", a precizat reporterul Antena 3 CNN, Elena Predoiu.

Specialiștii avertizează că aceste atacuri pot duce inclusiv la preluarea controlului total asupra dispozitivului pe care îl utilizăm. 

Şi mai grav, în urmă atacului cibernetic, utilizatorii pot rămâne fără datele personale. 

Un astfel de atac cibernetic poate fi direcţionat către 100.000 de conturi odată. Este nevoie ca doar 1% dintre utilizatori să dea click ca atacul să-şi atingă ţinta.

 

 

Sursa: antena3.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: