26
Dum, Mar

Brasov TV

Cultura

Cel mai important festival de teatru din Brașov a devenit unul internațional. La ediția de anul acesta a Festivalului de Dramaturgie Contemporană vor participa trupe de teatru din cinci țări din Europa. Brașovenii vor avea parte de o experiență unică, mai ales că pe scena Teatrul Sica Alexandrescu va urca una dintre cele mai mari trupe de actori din Franța.

Ediția a XXVIII-a a Festivalului de Dramaturgie Contemporană, organizat de Teatrul Sica Alexandrescu, va avea loc anul acesta pe parcursul a 10 zile, în perioada 10 - 19 noiembrie. Incepând cu această ediție, evenimentul cultural propune publicului o nouă abordare. Pentru prima dată, la festival vor participa trupe de teatru și din străinătate. Teatre de renume din Republica Moldova, marea Britanie, Ungaria și Franța au acceptat invitatia de a participa la festivalul de la Brașov.  „ Cu siguranță nu este un experiment și nu ne dorim să fie un experiment, pentru că brașovenii și Teatrul Sică Alexandrescu merită un astfel de festival  ” a declarat viceprimarul Brașovului, Mihai Costel.„Ne dorim ca acest festival să crească în fiecare an şi să ajungă recunoscut pe piaţa culturală de artă şi activităţi de gen festivalier, intrând într-un circuit de comunicare şi schimburi culturale la nivel internaţional. Anul acesta, competiţia va fi apreciată valoric de un juriu format din trei membri, personalităţi marcante ale lumii teatrale, cu cariere universitare în învăţământul teatral. La această ediţie, ne axăm pe dezvoltarea multiculturală a teatrului braşovean şi sperăm la deschiderea pe care ne-o oferă cunoaşterea stilurilor de joc şi a expresiilor scenice moderne care se dezvoltă acum în spaţiul comunitar european. Ţinta acestei ediţii a festivalului este o unitate în diversitate cultural-teatrală, pentru beneficiul comunităţii braşovene şi dedicată publicului său fidel“, a declarat Dan Cogălniceanu, managerul Teatrului Dramatic.

 

Bugetul total al Festivalului de dramaturgie Contemporană se ridică la 620 de mii de lei. Din această sumă, 350 de mii de lei sunt asigurați din fondurile primăriei. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: